att skapa ordning

Att skapa ordning – en riktig stämningshöjare

Det finns få saker som får mig att känna mig så nöjd med mig själv som när jag har röjt. När ordningen är återskapat eller att skapa ordning genom att tänka igenom en smart struktur. Det känns så härligt helt enkelt. Den nöjdhetskänslan är underbar. Kanske därför jag gör det relativt ofta:) Ibland tar det ju bara en kvart att återskapa ordningen i en låda eller skåp. Grunden finns det men en liten oordning har smugit in sig. En kvart och den där känslan infinner sig igen:)

Så det är kanske också det som spelar roll hur jobbigt man tycker att det är att röja där hemma. Jag ser det som en ganska skön sysselsättning. Det är som med träning. I början är det bara jobbigt men man tycker att det härligt när det är över, och sedan blir man beroende av alltihop. Så har det nog blivit för mig med ordning och reda:)

att skapa ordning

Så vill ni bli på gott humör i helgen – sätt igång och skapa ordning:)

/Paulina

fotokälla

11 Kommentarer
  1. Erika Marcusson says:

    Reblogga detta på Det Onda Goda… och kommenterade:

    Regniga dagar som idag är mina röjardagar och det känns inte ens tråkigt efter så många dagar i solen:)

    Svara
  2. Lotta (Lof) says:

    Hej
    Börjar kommentera lite och ge mig till känna som en av dina läsare och inte bara tassa runt hos dig.
    Jag tog dig på orden så igår rensade jag och sorterade i barnens hyllor. Brukar ta mig an mindre projekt åt gången, för att få det härliga, tillfredsställande känslan när man kan se att det blir klart!
    Tack för dina tips och all inspiration!
    //Lotta

    Svara
    • Paulina says:

      Hej Lotta,
      Vad roligt att du gav dig tillkänna och att du gillar bloggen:) Ja, visst är det härligt när man har tagit sig tiden att skapa ordning – den är välinvesterad!

      Svara
  3. Beatrice says:

    Jag kan bara hålla med om känslan men vi är inte riktigt ”framme” vid den ordning som vi ser för vårt inre. Vi jobbar dock på det 😉 Även om vi bor på liten yta vill vi ha luft omkring oss. Varje steg är dock ytterst tillfredsställande så det är bara att ”jobba på” 🙂

    Njut av helgen och ordningen 😉

    Svara
    • Paulina says:

      Tack detsamma, Beatrice. Och på tal om att vara framme, det känner jag sällan att jag är. Det finns ju alltid något som har blivit stökigt och behöver sorteras, plockas undan, omorganiseras osv. Det är en never ending story. Men man mår i alla fall bättre av att ha röjt lite åtminstone:)

      Svara
  4. Maria says:

    Jag skulle behöva ett tips på hur man förvara alla dessa j*vla pet-flaskor man dräller på sig innan man hunnit till affären för att panta. Jag ska villigt erkänna att jag dricker en del Cola Zero och det blir några papperskassar innan jag ska till affären nästa gång. Just nu förvaras flaskorna i papperskassar som står i köket men det är ju allt annat än snyggt. Köksskåpen är egentligen för få så jag kan inte stoppa in flaskorna där.

    Har du några bra tips på pet-flaskeförvaring som rymmer en hel del flaskor men ändå är snygga?

    Svara
    • Paulina says:

      Hej Maria,

      Haha! Du är inte ensam. Idag sprang jag på min granne med två stora svarta säckar fulla med colaflaskor. Kunde inte hålla mig och frågade var han förvarar dessa, och då sa han att han har dem i garderoben:) Själv förvarar jag mina under köksbänken. Jag har flyttat ut soporna till en sophink för att göra plats till just pet- och burkar samt glas. Det kan du läsa om här om du vill: https://forvaringsdrottningen.com/2012/07/06/mera-atervinning/ En matkasse får plats. När den är full ställer vi ut den i hallen och tar den med oss nästa gång vi ska handla. Men då ska jag tillägga att min pet-flaske konsumtion begränsar sig till 50-cl vattenflaskor och det blir inte så många andra burkar heller, så det är inte så ofta vi behöver springa till affären med dessa. Konsumerar man mer så bör kanske avsätta en större yta om man inte vill springa till affären och panta hela tiden. Det finns i alla fall olika slags påsar anpassade till just återvinning för sådant, bland annat på IKEA och Clas Ohlson. Lycka till!

      Svara
      • Maria says:

        Tack för att du tog dig tid. Ska genast gå in och läsa ditt inlägg om återvinningsförvaring 🙂 Såg på IKEA att de ska sluta med den återvinningsförvaring de haft, misstänker att det har något med bytet Faktum – Metod att göra. Vi har ett Faktum-kök så det kanske är dags att rappa på och köpa lite återvinningsförvaring helt enkelt 🙂

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!