För småsaker i barnrummet

För ett tag sedan fick jag följande fråga från Charlotte:

Jag funderar på hur jag ska göra med min dotters rum (2år)- hon har så mycket småsaker som jag vill ska vara sorterade… men det är ju inte jättemånga av varje sak (tänk tex 10 små Hello Kittydockor) så jag kan inte komma på hur jag ska göra- jag vill ju inte ha jättestora förvaringslådor med några dockor på botten men jag vill heller inte lägga tex HelloKitty dockor tillsammans med bondgårdsdjuren…. Har du något förslag? Det är ju heller inte så fint med 100 smålådor ovanpå byrån liksom..

Ja, det är viktigt att ha bra förvaringslösningar för småsaker i barnrummet. Jag har funderat lite på detta och föreslår följande lösningar:

  • Trälådor. Dessa kan man måla om och/eller skriva på så att man vet vad som finns inuti. Mycket praktiskt för lite av varje, som i vanliga fall skulle drunkna i en större låda eller inte får plats någon annanstans och bara ligger här och var. Här har Panduro målat om sin minibyrå.

panduro-minibyra

En liknande minibyrå kan även hittas på IKEA.

  • Har du utdragbara lådor i barnrummet, avgränsa utrymmet inuti med mindre lådor. Det ger ett riktigt bra överblick över alla små leksaker när man drar ut lådan. De mindre behållare ska helst vara utan lock, då lådan i sig innebär ett öppningsmoment. Att förvara i mindre boxar inuti en större låda skapar naturligtvis även bättre ordning och gör det lättare att hitta.

På bilden ser ni plåtbehållare från Granit inuti en större låda. De har även olika storlekar på ihopsättbara lådor, som är kvadratiska. Vill man ha lite runda kanter på dem så finns även dessa på Granit eller MUJI, som även har en variant med handtag om man skulle vilja kunna ta ut lådan för att leka.

ladavdelare-i-plat

  • Vissa av små leksaker vill man kanske även ha som prydnader. Då kan man ställa dem på tavelhyllor. Det blir vackert samtidigt som väggutrymmet nyttjas:) Så jag har gjort i min sons rum, där jag har ställt vissa av hans småbilar samt pusseltavlor. Det blir också överskådligt för barnet som lätt kan se alla leksakerna.

hylltavlor-som-forvaring-for-smasaker-i-barnrummet

Alla de här lösningar skapar ordning men gör det framför allt lättare för barnen att få överblick över sina leksaker, vilket gör att de nyttjar dem mer.

Hoppas att du blir nöjd med mina förslag på förvaring av småsaker i barnrummet, Charlotte!

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!