Veckans uppdrag: optimala telådor

Även om jag numera inte kan leva utan espresso, är jag från grunden teälskare. Jag har en hel låda full med en massa tesorter. Den har sett riktigt stökigt ut på sistone. Så veckans uppdrag blev att bringa ordning i den.

Jag hade en bild i huvudet på den perfekta, snygga förvaringen. Det skulle se ut som i en tebutik – enhetligt och vackert. Jag gav mig ut på jakt efter de perfekta tepåsebehållare.

De runda halvtransparanta behållare hittade jag på Muji, och det ser ju vid första anblicken riktigt bra ut, eller hur?

telador-plast

 

.. men då hade jag inte gjort min hemläxa och faktiskt mätt tepåsarna. Boxarna var för små och påsarna rymdes inte riktigt, framför allt inte mitt favoritt te – Dilmah Darjeling. Jag testade en annan lösning:

besticklador-granit

Besticklådor som man kan sätta ihop själv från Granit. Även om det var bra med olika längder på lådorna, så att jag kunde få plats med samma tesort i varje låda, så var lådorna fortfarande för smala. Så inte heller det funkade. Till slut satte jag ihop lite olika lösningar för att få det att fungera i verkligheten:)

telador

Jag behöll min gamla telåda som jag hade från början och kompletterade med lite småbehållare. Kanske inte estetiskt perfekt, men dessa behållare är tillräckligt stora för mina tepåsar och jag har optimerat utrymmet i lådan, skapat ordning och överblick, så jag är nöjd:)

Over and out

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!