Allt som hör ihop ska förvaras ihop – även om det blir oväntade kombinationer..

Jag gjorde en lustig upptäckt när jag röjde i köket senast. Jag hittade ett uppläggningsfat. Använde jag den över huvud taget? Skulle den sparas eller kastas?

Jag gick igenom frågorna som jag brukar ställa mig när jag ska bestämma om jag ska göra mig av med något, som jag beskrev i ett tidigare inlägg.  Med hjälp av dessa kom fram till att jag faktiskt använder fatet, men att det sker endast en gång om året – vid jul. Då lägger jag upp olika slags röror i den. Men då är det ju synd att det ska ligga i mitt köksskåp resten året och inte användas. Fast då ska den  inte heller ska kastas, för jag använder ju den regelbundet vid ett visst tillfälle. Så var ska det förvaras?

Jo! I jullådan. Den tar jag ju fram till jul och plockar ner när julen är slut. Och även om man vanligtvis tänker att där ska julstjärnan och juldukarna och jultomtarna ligga, så hör fatet faktiskt dit och ingen annanstans, även om det kanske inte är det första man tänker på. Visst blir det lättare när man sorterar utifrån hur och när man använder sakerna:)

upplaggningsfat

Storage on!

/Paulina

0 Kommentarer
  1. Christina says:

    Tänkte bra även till tacos när jag såg den. Gurka, tomat, majs, paprika och riven ost i mitten. 🙂

    Svara
    • Paulina says:

      Vilken bra idé, Christina! Då kanske skålen åker tillbaka in i kökslådan om den kommer att användas oftare:)

      Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!