Hur skapa och hålla ordning när man är fler?

OK. Då har man jobbat och jobbat på att skapa lite ordning och reda. Det ser fantastiskt snyggt och prydligt ut och själv är man himla nöjd och tycker att allt är så logiskt att vem som helst förstår hur det är tänkt. Men på något  märkligt sätt så går det tydligen ändå att missuppfatta och efter ett tag så ser det stökigt ut igen. Hur ska man göra för att förhindra detta?

Några tips följer här:

1. Kommunicera vad du har gjort, beskriv hur du har tänkt när du har skapat ordning. Alla kanske inte kan vilka sorteringskriterier du har använt dig av. Om något känns ologiskt/icke optimalt för övriga boende i huset så ändra om. Det ökar sannolikheten att ordningen följs:)

2. Märk upp. Yes. Dymo funkar för det mesta:) Det är lätt att glömma var saker och ting ska ställas tillbaks, men om det står på lådan/boxen vad det är för något så blir det bra mycket enklare:) Några exempel på hur detta kan se ut kan du se nedan:

Kylskåpsmärkning

Förrådsmärkning

3. Nya gemensamma saker: Ibland kan det vara nya saker som har tillkommit till hushållet, som stökar till det. Ett tips är att ha en extra låda/box, där man samlar allt detta och som man går igenom med jämna mellanrum och hittar ett permanent ”hem” åt.

Lycka till!

Paulina

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!